VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Întreprinderea pentru Silvicultură Chișinău eliberează lemn de foc pentru cetățeni. Unde se pot adresa doritorii

„Întreprinderea pentru Silvicultură Chișinău” eliberează către populație, în limita stocului disponibil la moment, câte 3 m/st lemn de foc fiecărei gospodării. Decizia a fost aprobată de Comisia Situații Excepționale a Republicii Moldova având în vedere necesitatea aprovizionării populației cu lemn de foc pentru perioada rece a anului.

Potrivit Primăriei Municipiului Chișinău, doritorii de a beneficia de lemn de foc urmează să se adreseze la ocolul silvic din raza de activitate a acestuia, după cum urmează:

Ocolul silvic Ghidighici, sediul s. Ghidighici, str. Mihai Eminescu, 59, tel: 022710463 – primăriile din s. Ghidighici, com. Grătiești, com. Trușeni, or. Durlești și or. Vatra;

Ocolul silvic Criuleni, sediul or. Criuleni, str. Victoriei, 8, tel: 024822940 – primăriile or. Cricova, com. Stăuceni și com. Ciorescu;

Ocolul silvic Anenii Noi, sediul or. Anenii Noi, str. Parcului, 17, tel: 026523336 – primăriile or. Codru, or. Sângera, com. Băcioi și com. Bubuieci;

Ocolul silvic Vadul lui Vodă, sediul or. Vadul lui Vodă, str. Ștefan cel Mare, 149, tel: 022416274 – primăriile or. Vadul lui Vodă, com. Tohatin, s. Budești, s. Cruzești și s. Colonița.

Totodată, „Întreprinderea pentru Silvicultură Chișinău” informează că primăriile localităților menționate urmează să prezinte în adresa ocoalelor silvice listele persoanelor social-vulnerabile, invalizilor și gospodăriilor, care nu au altă sursă de încălzire decât lemnul de foc. 

Menționăm că guvernul a pregătit un plan de acțiuni pentru a asigura consumul rațional şi echitabil al lemnului de foc în sezonul rece din acest an, în contextul crizei energetice şi vulnerabilității Republicii Moldova din cauza războiului din Ucraina. Astfel, din toamnă, fiecare familie va putea cumpăra circa trei metri steri de lemne, la prețul de anul trecut, iar în decembrie – a doua tranșă, în funcție de stocurile disponibile.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.