VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Funcționarii vamali au anihilat două tentative de scoatere ilicită din țară a peste 55 000 euro

Funcționarii postului vamal Leușeni și ai postului vamal Aeroportul Internațional Chişinău, au prevenit două tentative de scoatere ilicită din țară a mijloacelor financiare.

Potrivit, serviciului Serviciului Vamal al R. Moldova, în primul caz, acționând în baza informației operative stabilite de către ofițerii Departamentului antifraudă și conformare, vameșii de la Leușeni au depistat în bagajele personale și asupra unui bărbat în vârstă de 73 ani, cetățean al Italiei, suma de 36000 euro, nedeclarată și ascunsă în vederea transportării ilicite. 

Funcționarii vamali, au menționat că bărbatul era în calitate de pasager, într-un microbuz ce se deplasa din Republica Moldova spre Italia. 

În al doilea caz vameșii de la Aeroport Internațional Chişinău, în conlucrare cu polițiștii de frontieră au depistat în bagajul unui pasager de la ruta Chişinău – Roma, suma de 19450 euro, nedeclarată controlului vamal.

Ambele persoane au comunicat că nu cunoșteau că mijloacele financiare urmau a fi declarate obligatoriu controlului vamal.

În ambele cazuri mijloacele financiare ce depășesc limita permisivă de 10000 euro, au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării speciale, iar persoanele riscă să fie sancționate contravențional în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.