VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Instituțiile implicate în gestionarea intemperiei din 26 noiembrie, chemate la audieri în Parlament

Reprezentanții instituțiilor statului implicate în gestionarea și lichidarea consecințelor ninsorilor și vântului puternic din 26 noiembrie vor fi audiate săptămâna viitoare la Comisia parlamentară pentru securitate națională și apărare. Despre acest lucru a anunțat azi, la ședința plenară, președintele comisiei, Lilian Carp, care a subliniat că fiecare instituție va trebui să prezinte rapoarte, iar rezultatele vor fi prezentate în plenul Parlamentului.

„În cadrul Comisiei, am luat decizia săptămâna viitoare să avem audierea responsabililor de situația excepțională. Am anticipat anumite lucruri și am cerut raportul cum au acționat serviciile. O parte din instituții deja au trimis raportul. Dar vom avea aceste audieri. Rezultatul audierilor care vor avea loc în cadrul Comisiei vor fi prezentate în plenul Parlamentului”, a anunțat Carp, citat de ziua.md.

În debutul ședinței plenare de astăzi a Parlamentului, comuniștii și socialiștii au propus crearea unei comisii parlamentare, formată din nouă membri, care să analizeze intervenția și pregătirea serviciilor de urgență specializate, după intemperia din weekend. Propunerea a fost susținută de numai 25 de deputați din cei 81 prezenți la ședință.

Potrivit datelor MAI, cel puțin cinci oameni au murit în timpul ninsorii. La Căușeni, un cuplu s-a stins din viață în mașina înzăpezită, doi oameni au decedat în urma accidentelor rutiere, iar un bărbat a fost găsit fără suflare pe un drum din raionul Criuleni.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.