VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cheltuielile pentru protezele unor categorii de cetățeni vor fi acoperite de stat

Populația va beneficia de servicii medicale mai calitative. Cheltuielile pentru protezele unor categorii de pacienți vor fi acoperite de stat. Un proiect care prevede modificarea Legii ocrotirii sănătății a fost votat în lectura a doua de 56 de deputați.

Potrivit unui comunicat emis de Parlament, proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Sănătății și are drept obiectiv îmbunătățirea coordonării și integrării serviciilor de asistență medicală primară la nivel de comunitate, precum și asigurarea accesibilității și calității serviciilor acordate populației.

Autorii documentului propun excluderea normelor legale care prevăd că Ministerul Sănătății gestionează asistența medicală primară. Potrivit autorilor, acest lucru este important inclusiv în contextul în care instituțiile de asistență medicală primară sunt fondate de către autoritățile publice locale.

De asemenea, se mai propune completarea Legii cu privire la ocrotirea sănătății cu prevederi care stipulează că cheltuielile pentru protezele individuale și consumabilele necesare reabilitării chirurgicale și protetice a unor categorii de pacienți vor fi acoperite din fondul asigurării obligatorii de asistență medicală.

Modificările legislative vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, însă activitatea cabinetelor individuale ale medicilor de familie și ale prestatorilor deja înregistrați va fi reglementată în continuare.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.