VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Informația privind rezervele de stat și de mobilizare va fi clasificată mai eficient

Cabinetul de miniștri a aprobat modificări ale Nomenclatorului informațiilor atribuite la secret de stat. Acestea constau în delimitarea informațiilor din domeniul rezervelor de stat și de mobilizare, de celelalte informații din domeniul economiei, științei și tehnicii, enumerate în Nomenclatorul menționat. 

Necesitatea acestor modificări a apărut în urma schimbărilor efectuate în legislația privind secretul de stat, prin care au fost excluse prevederile ce țin de informațiile despre amplasarea şi volumul real al rezervelor materiale de stat, întrucât norma respectivă nu reglementa și informațiile despre rezervele de mobilizare, ținând cont de importanța pe care o au pentru securitatea statului.

Astfel, în scopul stabilirii clarității și evitării interpretării, precum și în vederea facilitării informațiilor date, va fi introdusă o poziție nouă, care va cuprinde doar informațiile din domeniul rezervelor de stat și de mobilizare. Aceasta va permite clasificarea mai ușoară a informațiilor cu caracter secret cu care operează instituțiile publice și va facilita controlul asupra respectării regimului de utilizare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.