VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vladimir Bolea a solicitat Ministerului Finanțelor ajutor pentru agricultori

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare discută cu Ministerul Finanțelor pentru a aproba cât mai curând un set de măsuri ce ar putea ajuta sectorul agroindustrial.

Declarații în acest sens au fost făcute de ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, în cadrul unei întrevederi cu un grup de producători agricoli din UTA Găgăuzia.

Potrivit lui Bolea, Ministerul Finanțelor analizează rambursarea sumei TVA și neaplicarea penalizărilor în cazul restanțelor la plata impozitelor.

”Pe lângă acestea, am avut discuții cu instituțiile financiare, cu Banca Națională a Moldovei și cu furnizorii de inputuri ca să vină în întâmpinarea agricultorilor care se confruntă cu dificultăți la onorarea obligațiilor la credite.

Agricultorii au declarat că, intenționează să dezvolte afaceri cu legume în seră după tehnologii avansate, însă accesul la apă este limitat. În acest sens, am declarat că, în scopul sporirii activităților agricultorilor, va fi elaborată o lege specială care va facilita dezvoltarea parteneriatelor între agricultori și proprietarii/arendașii bazinelor acvatice pentru utilizarea apei în scopuri de irigare”, a menționat Vladimir Bolea.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.