VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani va fi stabilită și acordată pentru fiecare copil în cuantum egal

Indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea acestuia a vârstei de doi ani va fi stabilită și acordată pentru fiecare copil în cuantum egal, indiferent de statutul părintelui acestuia în calitate de persoană asigurată sau neasigurată. Astfel, indemnizația lunară va constitui 1.000 lei. Autoritățile au prezentat pentru consultări publice un proiect de lege care prevede modificarea și completarea Legii nr. 315/2016 privind prestaţiile sociale pentru copii.

Autorii inițiativei spun că în acest fel va fi asigurat caracterul nondiscriminatoriu cu privire la susținerea statului oferit famiilor pentru îngrijirea copilului până la vârsta de doi ani.

Legislația în vigoare prevede că persoanele asigurate/ neasigurate beneficiază de următoarele tipuri de indemnizaţii:

indemnizaţia unică la naşterea copilului; indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de trei ani, conform opțiunilor – în cazul persoanelor asigurate şi indemnizaţie lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani – în cazul persoanelor neasigurate;

indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la vârsta de trei ani a copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină, persoanelor asigurate și neasigurate.

Dacă proiectul va fi adoptat acesta ar urma să intre în vigoare de la începutul lunii octombrie a acestui an.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.