VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Incendii grave de vegetație în Grecia și Canada

Incendiile au avansat puternic, în weekend, în nord-estul Greciei, lângă orașul Alexandroupolis, relatează AFP. Pentru a treia zi consecutiv, pompierii, voluntarii, armata, poliția și autoritățile locale duc o mare luptă împotriva incendiului.

Prognozele de risc de incendiu plasează luni insula Evia, Attica, Beotia, Argolis și Corint în alertă roșie.

Doar duminică, pompierii s-au luptat cu 53 de incendii de vegetație.

Acum o lună, în Grecia, în mijlocul unui val de căldură, întețit de vânturi puternice, un incendiu devastat în zece zile aproape 17.770 de hectare în sudul Rodosului, o insulă turistică din Marea Egee.

Aproximativ 20.000 de oameni, majoritatea turiști, au trebuit să fie evacuați. De asemenea, incendiile de vegetație fac ravagii în Canada. 30.000 de persoane au primit ordin de evacuare, în timp ce alte 36.000 sunt în alertă şi pregătite să fugă. În prezent, peste o mie de incendii fac ravagii în Canada, de la est la vest, dintre care peste 230 în Teritoriile de Nord-Vest şi peste 370 în Columbia Britanică.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.