VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Două automobile, mai multe case și numerar de peste 3 milioane de lei, sechestrate de ARBI

Două unități de transport, numerar și mai multe încăperi locative au fost sechestrate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA, săptămâna trecută.

Potrivit CNA, bunurile au fost indisponibilizate în cadrul unor cauze penale, pornite de CNA și Procuratura Anticorupție, pe fapte de spălare de bani și escrocherie. De asemenea, pe conturile trezoreriale ale Agenției au fost depuse mijloace financiare în diferită valută – echivalentul a 100 de mii de lei. În perioada de referință, ARBI a evaluat 5 bunuri imobile și a emis 4 avize consultative.

În perioada de raport, subdiviziunile CNA s-au axat și pe alte activități curente. Au fost efectuate 8 expertize judiciare, au fost finalizate 5 analize strategice și au fost remise autorilor 17 rapoarte de expertiză anticorupție. 

La linia națională anticorupție au fost recepționate 36 de apeluri telefonice, în Cancelaria CNA au fost înregistrate 1218 materiale, iar Direcția testarea integrității a eliberat 162 caziere de integritate.

În instituțiile penitenciare se dețin 3 persoane, arestate preventiv în dosarele CNA.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.