VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Încă trei pretendenți la fotoliul de primar al Capitalei au fost înregistrați pentru cursa electorală

Reprezentanții a trei formațiuni politice au venit astăzi la Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău să se înregistreze în cursa pentru șefia capitalei. Informația a fost confirmată pentru IPN de către președinta Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău, Viorica Gadîmba.

După tragerea la sorți, lui Dragoș Galbur, de la Partidul Național Moldovenesc, i-a fost atribuit numărul 17 în buletinul de vot, iar Allei Popova, de la Partidul Patrioții Moldovei, 18. Anatolie Prohnițchi, de la Partidul Verde Ecologist, a extras numărul 19 în buletinul de vot.

Până în prezent, au fost înregistrați 12 candidați, fiindu-le stabilită preliminar următoarea ordine în buletinul de vot:

1. Vasile Costiuc de la Partidul Democrația Acasă

2. Ruslan Codreanu de la Blocul electoral „Ruslan Codreanu”

3. Constantin Butucel de la Partidul Acasă Construim Europa

4. Ion Ștefăniță de la Mișcarea Respect Moldova

5. Diana Caraman de la Partidul Comuniștilor

6. Lilian Carp de la Partidul Acțiune și Solidaritate

7. Anatol Usatîi de la Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei

8. Vadim Brînzaniuc de la Partidul Social Democrat European

9. Ion Bulgac de la Coaliția pentru Unitate și Bunăstare

10. Adrian Albu de la Partidul Socialiștilor.

11. Mihail Poleanschi de la Congresul Civic

12. Victor Chironda de la Partidul Platforma Demnitate și Adevăr.

Consiliul urmează să mai decidă în privința înregistrării lui Oleg Burlacu, de la Partidul Liberal Democrat (13), Vasile Bolea, de la Partidul politic Renaștere (14),  Roman Mihăeș, de la Partidul Național Liberal (15), și a lui Ion Ceban, de la Partidul Mișcarea Alternativa Națională (16).

Dosarele de înregistrare pot fi depuse până pe 6 octombrie inclusiv. Actele prezentate sunt examinate de consiliul electoral de circumscripție în termen de cel mult 7 zile de la data primirii acestora. Pe 5 noiembrie urmează să fie aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali. Campania electorală va începe pe 6 octombrie.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.