VOCEA CARE NE UNEȘTE

Încă o persoană a fost reținută, pentru complicitate, în schema de corupție la eliberarea actelor de la Bălți

Un agent economic a fost reținut, astăzi, de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție ai Oficiului Nord, fiind bănuit de complicitate la schema de corupție, prin care se eliberau actele de recepție finală a construcțiilor în nordul țării.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, acesta ar fi unul din beneficiarii schemei, care ar fi obținut ilegal, contra unei mite de 15 000 de lei, semnarea procesului-verbal de dare în exploatare a unei clădiri, destinate activităților comerciale.

Ieri, 2 august, ofițerii și procurorii anticorupție au descins cu percheziții la Direcţia Supraveghere Tehnică Nord a Agenției Supraveghere Tehnică și la Întreprinderea Municipală „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din mun. Bălți. Drept urmare au fost reținuți 3 funcționari de la Agenția Supraveghere Tehnică și un agent economic.

Potrivit datelor anchetei CNA, aceștia ar fi pretins și primit bani de la persoane fizice și juridice pentru a semna procese-verbale de recepție finală a construcțiilor, fără o analiză detaliată a lucrărilor de construcție şi a instalațiilor aferente acestora, contra unor sume bănești ce variau între 5 000 – 15 000 de lei.

Articole similare

spot_img

cele mai populare