VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Încă o persoană a fost reținută, pentru complicitate, în schema de corupție la eliberarea actelor de la Bălți

Un agent economic a fost reținut, astăzi, de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție ai Oficiului Nord, fiind bănuit de complicitate la schema de corupție, prin care se eliberau actele de recepție finală a construcțiilor în nordul țării.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, acesta ar fi unul din beneficiarii schemei, care ar fi obținut ilegal, contra unei mite de 15 000 de lei, semnarea procesului-verbal de dare în exploatare a unei clădiri, destinate activităților comerciale.

Ieri, 2 august, ofițerii și procurorii anticorupție au descins cu percheziții la Direcţia Supraveghere Tehnică Nord a Agenției Supraveghere Tehnică și la Întreprinderea Municipală „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din mun. Bălți. Drept urmare au fost reținuți 3 funcționari de la Agenția Supraveghere Tehnică și un agent economic.

Potrivit datelor anchetei CNA, aceștia ar fi pretins și primit bani de la persoane fizice și juridice pentru a semna procese-verbale de recepție finală a construcțiilor, fără o analiză detaliată a lucrărilor de construcție şi a instalațiilor aferente acestora, contra unor sume bănești ce variau între 5 000 – 15 000 de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.