VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Încă o candidată la CSM, din rândul non-judecătorilor, a promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting

Încă o candidată la CSM, din rândul non-judecătorilor, a promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting. Este vorba despre Lucia Popescu.

Potrivit Comisiei, candidata corespunde criteriilor de integritate financiară și etică și promovează evaluarea. Decizia de promovare a fost transmisă astăzi candidatei și Parlamentului, care este instituția responsabilă de organizarea concursului, în acest caz.

Lucia Popescu urmează să notifice Comisia dacă se opune sau nu publicării deciziei în 48 de ore din momentul recepționării.

„Candidata Lucia Popescu face parte din cel de-al doilea grup de candidați non-judecători înaintați de Parlament la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după ce au fost selectați de Comisia juridică, numiri și imunități, în cadrul unui concurs public. Candidata a fost audiată de Comisia Pre-Vetting pe 19 iulie curent”, precizează Comisia.

Menționăm că din cei 9 candidați cu experiență profesională în domeniul dreptului sau în alt domeniu relevant, incluși în lista transmisă Comisiei de către Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, pe 5 mai 2023, până în acest moment, cinci candidați au promovat evaluarea, doi candidați nu au promovat evaluarea, iar alți doi candidați așteaptă deciziile Comisiei Pre-Vetting pentru a putea deveni eligibili pentru o funcție de membru în CSM.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.