VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nicu Popescu anunță dimensiunile 4D ale Ministerului de Externe

Șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, anunță dimensiunile 4D ale Ministerului de Externe. Este vorba despre Dezvoltare Europeană, Dialog, Diasporă și Diplomație Economică. Planul de acțiuni a fost enunțat în cadrul Reuniunii ambasadorilor moldoveni la Chișinău, acolo unde au participat 40 de șefi de misiune.

În cadrul evenimentului au ținut discursuri șefa statului, Maia Sandu, miniștrii de Externe ai României și ai Ucrainei, Luminița Odobescu și Dmitro Kuleba, și secretara de stat pentru Afaceri Europene a Franței, Laurence Boone.

”Astăzi, am evaluat rezultatele din ultimul an și am trasat noi sarcini pe următoarele patru dimensiuni 4D: Dezvoltare Europeană, Dialog, Diasporă și Diplomație Economică. Având în vedere aceste direcții, în cadrul discuțiilor, am planificat următoarele obiective: Dezvoltare Europeană – Am obținut statutul de țară candidat pentru aderarea la UE… Dialog – Continuarea aprofundării parteneriatului strategic cu România, inclusiv prin proiecte concrete și susținerea suveranității, independenței și integrității teritoriale a Ucrainei în frontierele sale recunoscute la nivel internațional… Diasporă – o prioritate majoră a Serviciului Diplomatic rămâne a fi îmbunătățirea serviciile consulare, astfel încât acestea să fie mai accesibile cetățenilor noștri din afara țării. Un obiectiv trasat ambasadorilor Republicii Moldova reprezintă accelerarea negocierilor și încheierii acordurilor pentru conversiunea permiselor de conducere, acorduri în domeniul social și reducerea tarifelor de roaming… Diplomație Economică – o direcție cheie în acest context vizează promovarea produselor agricole și a vinurilor moldovenești, cu accent pe sporirea exporturilor, identificarea de noi piețe de comercializare și atragerea investițiilor străine în Republica Moldova. Purtăm dialog cu companii aeriene interesate să opereze zboruri către și dinspre Chișinău. Totodată, ne propunem să găsim noi oportunități de pătrundere pe piețele asiatice”, a precizat Nicu Popescu.

Demnitarul i-a îndemnat pe șefii de misiuni să aibă un dialog politic activ cu statele membre ale UE, inclusiv în vederea asigurării sprijinului pentru avansarea procesului de aderare la UE.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.