VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În ultima săptămână prețul la benzină a scăzut cu 1,60 lei/litru, iar prețul la motorină cu 0,62 lei/litru: Precizările ANRE

Pe parcursul ultimei săptămâni (5 -11 septembrie) prețul la benzină a scăzut cu 1,60 lei/litru, iar prețul la motorină cu 0,62 lei/litru.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) menționează într-un comunicat remis presei că scăderea prețurilor de comercializare a carburanților de către ANRE se datorează diminuării cotațiilor Platts, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor în condițiile în care Republica Moldova importă produsele petroliere în proporție de 100%.

”În același timp, se păstrează în continuare un nivel mai ridicat al cotațiilor la motorină în raport cu cotațiile pentru benzină. Această tendință se explică prin cererea tot mai mare pentru motorină din partea marilor consumatori și deficienților de ordin logistic cu care încă se mai confruntă industria petrolieră de pe continentul european”, menționează ANRE.

Totodată, instituția anunță că în acest weekend prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sunt stabilite de către Agenție la nivelul de:

24,24 lei/litru – pentru benzina COR 95 (- 25 bani);

27,59 lei/litru – pentru motorina standard (- 27 bani).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.