VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Președintele Curții de Conturi a R. Moldova, Marian Lupu, decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretele de decorare a președinților unor Instituții Supreme de Audit din state europene. Printre aceștia se enumeră și președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova, Marian Lupu.

Marian Lupu a fost decorat cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor.

”În semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională adusă la dezvoltarea auditului public în context european, pentru integritatea și profesionalismul de care au dat dovadă în exercitarea actului de control, Președintele României a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor domnului Holm Janar, Auditorul General al Oficiului Național de Audit al Republicii Estonia, domnului Lupu Marian, Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova, și domnului Tavares José, Președintele Curții de Conturi a Republicii Portugheze”, se arată în decretul semnat de președintele României.

Menționăm că Marian Lupu a fost numit în februarie 2019 șef la Curtea de Conturi. Fotoliul de șef la Curtea de Conturi s-a eliberat după ce Veaceslav Untilă și-a dat demisia, fiind selectat în calitate de candidat la funcția de Director al Consiliului de Administrație al ANRE.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.