VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

În R. Moldova ar putea fi creată Curtea Anticorupție. Maia Sandu: O instanță care va examina cazurile mari de corupție

Președinta țării, Maia Sandu, a solicitat Parlamentului și Guvernului creeze Curtea Anticorupție, o instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție mare și corupție în sistemul justiției. Declarații în acest sens au fost făcute de șefa statului în plenul Parlamentului.

Solicit Parlamentului și Guvernului să creeze Curtea Anticorupție, o instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție mare și corupție în sistemul justiției. Nu mai avem timp să lăsăm corupții din sistem să amâne la nesfârșit propria curățare. Doar atunci când legea va fi în capul mesei, iar fiecare își va face treaba la locul lui vom reuși să corectăm răul făcut țării noastre. Aceasta înseamnă Uniunea Europeană – să lucrezi pentru țară și țara să lucreze pentru tine. Această stabilitate vreau să o asigurăm în Moldova – stabilitatea păcii, a salariilor bune, a locurilor de muncă, a calității vieții”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, președinta Maia Sandu a subliniat că proiectul de țară Moldova europeană 2030 se va baza pe 4 piloni prioritari:

1. pace în țară și securitatea cetățenilor, 2. dezvoltarea economică și deschiderea locurilor de muncă, 3. modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea calității vieții în localitățile din Moldova, 4. o justiție care să facă dreptate. Ultimii doi ani au fost despre rezistența moldovenilor. Și am rezistat. Am rămas drepți. A fost foarte greu și extrem de stresant pentru toți cetățenii. Anul 2023 poate fi despre capacitatea moldovenilor de a construi. Asta nu înseamnă că va fi ușor. Sau că va fi deodată bine. Noi nu suntem naivi și știm ce înseamnă munca. Dar 2023 va fi despre europenizarea Moldovei. Despre cum vom construi un viitor european acasă. Despre cum ne vom construi localitățile, dreptatea, ordinea. Despre cum vom construi o viață bună”, a conchis președinta.

Citește și: VIDEO/ Maia Sandu, discurs în plenul Parlamentului: În 2030 Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.