VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În orașul Bucovăț și satul Târnova au fost aleși primari noi. Învingătorii sunt candidatul PSDE și al PSRM

În orașul Bucovăț, raionul Strășeni, și satul Târnova, raionul Dondușeni, duminică, 2 iunie, a avut loc al doilea tur al alegerilor locale noi. În urma scrutinului, localnicii și-au ales primarii. În ambele localități, rata de participare a fost de peste 20%, astfel scrutinul poate fi declarat valabil.

Potrivit datelor preliminare ale CEC, în orașul Bucovăț, a câștigat candidatul PSDE, Irina Maximova, cu 56,5 la sută din voturi. Candidatul social democrat l-a învins pe reprezentantul PAS, Nicolae Lozovan.

Iar în Târnova, raionul Dondușeni, singurul candidat înscris în cursă, socialistul Vladimir Gîsca, a acumulat 741 de voturi din cei peste 1000 de alegători prezenți la urne.

Conform Codului electoral, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.