VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În noiembrie, consumul de gaze în R. Moldova a fost mai mare cu circa 33% față de anul trecut

Volumul consumului de gaze naturale în luna noiembrie curent a fost de 83,6 milioane de metri cubi, mai mare cu 32,5% comparativ cu ​​aceeași perioadă a anului trecut, anunță Vadim Ceban, președintele Moldovagaz.

Consumatorii casnici au achitat până la 30 noiembrie, 99% din sumele facturate pentru consumul din 2023, în scădere cu 0,1% față de aceeași perioadă a anului trecut. În cazul persoanelor juridice, ponderea plăților a ajuns la 95,3%, cu 4% mai puțin decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. 

Întreprinderile din sectorul energetic și termic din țară au achitat facturile în proporție de 91,2%, cu 8,7 puncte procentuale mai puțin decât în ​​noiembrie anul trecut.

Peste 434 de mii de consumatori casnici au primit compensații pentru consumul de gaz în noiembrie, în valoare de 110,8 milioane de lei. În plus, pentru consumatorii casnici din asociațiile de locatari, în număr de 1.583 puncte de consum, despăgubirile au fost de peste 521 de mii de lei.

În perioada respectivă, au fost deconectate de la rețea 510 puncte de consum, ai căror proprietari datorau furnizorului 3,6 milioane de lei. 

Nivelul de plată pentru gazele naturale consumate în anul 2023 la data de 30 noiembrie se ridică la 96%, ceea ce constituie 10,7 miliarde de lei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.