VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sălile de studii și căminele mai multor instituții de învățământ profesional tehnic, vor fi renovate

Ministerul Educației și Cercetării anunță că a alocat încă 18 milioane de lei sub formă de finanțare complementară pentru mai multe instituții de învățământ profesional tehnic. Banii vor fi utilizați preponderent pentru îmbunătățirea condițiilor în sălile de studii și în cămine.

Anterior, pe parcursul anului curent, ministerul a alocat alte 17 milioane de lei pentru îmbunătățirea infrastructurii instituțiilor de învățământ profesional tehnic. În total, în anul 2023, de finanțare complementară de la stat au beneficiat 34 de instituții din învățământul profesional tehnic. 

,,Cele 35 de milioane de lei alocate în anul curent prin finanțarea complementară și prin proiecte au fost repartizate urmare a unei analize a necesităților instituțiilor și a potențialului de dezvoltare a acestora. Ne bucură interesul școlilor profesionale, colegiilor și al centrelor de excelență de a face mediul de învățare mai atractiv pentru elevi. În acest sens, vreau să vă asigur de tot sprijinul ministerului și al partenerilor de dezvoltare”, a spus secretarul de stat Galina Rusu, în cadrul unui eveniment public, cu participarea reprezentanților instituțiilor de învățământ profesional tehnic. 

Finanțarea a fost acordată în baza unor propuneri de proiect înaintate de instituții, ținând cont de criterii precum numărul de elevi din instituție; gradul de utilizare a imobilelor etc. O altă condiție a fost realizarea în proporție de cel puțin 85% a planului de admitere pentru anul curent de studii cu finanțare bugetară.

Volumul total al alocațiilor bugetare pentru finanțarea complementară a instituțiilor de învățământ profesional tehnic, în anul financiar 2023, constituie circa 35 de milioane de lei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.