VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În luna octombrie, Parlamentul a economisit peste 30% la consumul de energie electrică

În ultima lună, Parlamentul a economisit 30,3% la consumul de energie electrică, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Datorită măsurilor de folosire cât mai rațională a resurselor energetice, consumul pentru luna octombrie în clădirea Parlamentului a scăzut cu peste 32 000 kW.

De menționat că instituția parlamentară întreprinde de mai mult timp o serie de măsuri pentru a reduce consumul de energie electrică.

Începând cu vara acestui an, s-a trecut la regimul manual de conectare și deconectare a sistemului de aer condiționat, astfel încât, în lipsa persoanelor în încăpere, inclusiv în sala de ședințe plenare, sistemul nu funcționează permanent, fapt care a permis o reducere importantă a consumului de energie. 

De asemenea, a fost redus semnificativ iluminatul interior: se utilizează, preponderent, lumina zilei, fiind stinse luminile din holuri, iar toate corpurile de iluminat utilizate sunt de tip LED. În afara orelor de lucru, pe timp de seară, este folosită, la necesitate, doar lumina de semnalizare, iar pe timp de noapte iluminatul în interiorul clădirii este sistat. 

Totodată, s-a renunțat la iluminarea clădirii din exterior și a teritoriului adiacent pe timp de noapte. În zilele de odihnă și de sărbători toate sistemele inginerești din clădirea Parlamentului sunt deconectate (sistemul de ventilare, condiționare, iluminatul intern și extern).

Reprezentanții Parlamentului susțin că vor continua să întreprindă măsurile necesare pentru folosirea cât mai rațională a resurselor energetice care sunt utilizate în procesul de asigurare a bunei funcționări a instituției.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.