VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bunuri în valoare de peste 4 milioane de lei, sechestrate de ARBI într-o săptămână

Bunuri de peste 4 milioane de lei au fost indisponibilizate de Agenţia de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) săptămâna trecută.

Printre acestea se numără 9 bunuri sechestrate într-un caz de trafic de influență și unul de contrabandă printre care 2 încăperi locative și 2 nelocative, 4 terenuri pentru construcții și un cont bancar.

La moment, ARBI are în examinare 176 de delegații, pe 122 de cauze penale, în privința a 222 de subiecți.

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție.

Astfel:

  • Direcţia analitică a finalizat 8 analize operaționale și a inițiat 2 – noi, alte 105 de analize operaționale fiind în procedură;
  • Direcţia legislaţie și expertiză anticorupție a recepționat 27 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 14 de rapoarte de expertiză și 2 avize, 26 de proiecte sunt în examinare;
  • În cancelaria Centrului au fost înregistrate 1.116 materiale;
  • 43 de apeluri au fost recepționate la Linia naţională anticorupţie;
  • Au fost eliberate 143 de caziere de integritate;
  • Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 11 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție;
  • 2 persoane au fost plasate în Izolatorul de urmărire penală al CNA pe parcursul săptămânii precedente, alți 10 învinuiți se află în Penitenciarul 13.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.