VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În Chișinău, urmează a fi sădiți 60 de mii de arbori și arbuști

În acest an, municipalitatea preconizează plantarea a 60.000 de arbori şi arbuști în zonele verzi ale capitalei. Activitățile de sădire sunt organizate de Întreprinderea Municipală „Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi”, iar startul campaniei de plantare va fi dat la 12 noiembrie.

Informații în acest sens, au fost prezentate astăzi în cadrul ședinței operative de la Primărie de Victoria Covali, șef interimar al Î.M. „Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi”.

Potrivit oficialului lucrările de plantare a copacilor vor fi realizate pe adresele unde aceştia lipsesc sau au fost tăiați, deoarece prezentau pericol pentru trecători, pe teritoriile școlilor și grădinițelor, în parcuri și scuaruri etc.  

La rândul său, Primarul General, Ion Ceban, a precizat că la campania inițiată de municipalitate și-au anunțat disponibilitatea de a participa agenți economici, instituții private și publice, chiar și voluntari care vor să procure arbori și să se alăture acţiunii de plantare.

Edilul le-a mulțumit cetățenilor pentru implicare în cadrul campaniilor precedente, menționând că autoritățile vor continua să elaboreze diverse acțiuni de motivare a locuitorilor ca aceștia să planteze copaci și să îngrijească de ei.

Potrivit Primăriei Chișinău, pe parcursul anului trecut în capitală au fost plantați peste 100 mii de arbori și arbuști.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.