VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Kremlinul anunță că Vladimir Putin nu va participa la summitul APEC

Preşedintele rus Vladimir Putin nu va participa la summitul Forumului de Cooperare Economică în Asia-Pacific (APEC), care se va desfăşura pe 18 şi 19 noiembrie în Thailanda, şi va decide săptămâna aceasta dacă participă la summitul G20, a anunţat luni Kremlinul, potrivit agenţiei EFE.

„Această călătorie nu este în plan“, a spus la conferinţa de presă zilnică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, referindu-se la summitul APEC.

Anterior, unul dintre consilierii lui Putin, Iuri Uşakov, a declarat că preşedintele rus intenţionează să intervină prin videoconferinţă la mai multe întâlniri, inclusiv la summitul APEC. El a intervenit tot prin legătură video şi la summiturile acestei organizaţii din 2020 şi 2021.

Nici preşedintele american Joe Biden nu va participa la summitul APEC, organizaţie din care fac parte SUA, China şi alte 18 ţări din regiunea Asia-Pacific.

Peskov a mai semnalat că va anunţa săptămâna aceasta dacă Putin se va deplasa la summitul G20, care va avea loc pe 15 şi 16 noiembrie în insula indoneziană Bali.

Ucraina nu va lua parte la summitul G20, dacă Putin va participa la această reuniune, a anunţat joi şeful statului ucrainean Volodimir Zelenski. Acesta din urmă a fost invitat la summit, deşi Ucraina nu este membră a G20, şi anterior susţinuse că ar fi urmat să participe, cel puţin prin videoconferinţă.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.