VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În Kiev e zi de doliu, după ce luni rușii au atacat cel mai mare spital pentru copii. Bombardamentele de ieri au ucis în capitala ucraineană cel puțin 27 de oameni

Ziua de marți a fost declarată zi de doliu la Kiev pentru victimele atacului rusesc din dimineața zilei de 8 iulie. Câteva zeci de rachete au fost lansate luni spre capitala Ucrainei și alte orașe. În toată țara, cel puțin 41 de persoane au devenit victime ale atacurilor, dintre care cel puțin 27 la Kiev. Datele despre morți și răniți sunt actualizate în mod constant.

Forțele aeriene ucrainene susțin că au doborât 30 din 38 de rachete de croazieră și balistice.

Două persoane au murit, un medic și o rudă a unuia dintre pacienți, când o rachetă a spulberat o parte din spitalul de copii Ohmatdit – cea mai mare instituție de pediatrie din Ucraina. Peste 50 de persoane au fost rănite, inclusiv șapte copii. Căutarea supraviețuitorilor sub dărâmături a continuat până în primele ore ale zilei de marți, transmite BBC News.

Presa rusă susține că a fost o rachetă a sistemelor de apărare aeriană ucrainene – diverse publicații rusești o „identifică cu exactitate” atât ca Patriot, cât și ca NASAMS. Volodimir Zelenski a respins ferm aceste acuzații.

„Ați văzut deja rapoarte conform cărora apărarea antiaeriană ucraineană este de vină, și nu lovitura lor precisă. Sunt recunoscător tuturor ucrainenilor care au început să posteze videoclipuri care arată nu o parte dintr-o anumită rachetă, ci o lovitură directă cu rachetă care a rănit și ucis mulți oameni în Ucraina astăzi.”

Autoritățile ucrainene au numit bombardamentul asupra spitalului drept crimă de război, subliniind faptul că bombardarea masivă a fost autorizată pe fondul reînnoirii discuțiilor despre posibile discuții de pace.

UE a luat aceeași poziție: Serviciul European de Acțiune Externă a remarcat că „atacând copiii, care sunt cei mai vulnerabili, Rusia și-a demonstrat încă o dată cruzimea și deplina nesinceritate în ceea ce privește pacea și negocierile de pace”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.