VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Biden insistă să rămână în cursa pentru Casa Albă: Nu-mi pasă ce cred numele mari

Preşedintele american Joe Biden a promis luni că va rămâne în cursa prezidențială, spunând că este încrezător că alegătorii îl doresc în continuare candidat al Partidului Democrat, relatează Reuters, potrivit Agerpres.  „Nu plec nicăieri”, a declarat Biden pentru emisiunea Morning Joe de la postul de televiziune MSNBC.

El i-a îndemnat pe toți cei care doresc ca el să se retragă să candideze împotriva sa atunci când Convenția Națională Democrată se va reuni în august. Interviul a fost un alt exemplu al încercării lui Biden de a-şi reveni după o dezbatere ratată împotriva republicanului Donald Trump pe 27 iunie, care a ridicat întrebări cu privire la capacitatea sa mentală. Biden şi-a exprimat frustrarea față de ceea ce el a numit un efort al „elitelor” de a-l forța să iasă din cursa prezidențială împotriva lui Trump, pe care l-a învins în 2020, alegerile urmând să aibă loc pe 5 noiembrie.

Când co-gazda emisiunii, Mika Brzezinski, a menționat o listă de organizații majore de ştiri şi experți care i-au cerut să se retragă, Biden a respins întrebarea.

„Nu-mi pasă ce cred aceste nume mari”, a spus el. „Concluzia este că nu plec nicăieri. Nu plec nicăieri. Nu aş candida dacă nu aş crede absolut că sunt cel mai bun candidat pentru a-l învinge pe Donald Trump în 2024″, a adăugat Biden.   Separat, el le-a cerut luni printr-o scrisoare aleşilor democrați din Congres să se „ralieze” în jurul candidaturii sale, slăbită de dezbaterea eşuată împotriva lui Donald Trump. „În ciuda speculațiilor din presă şi din alte părți, sunt ferm hotărât să rămân în cursă”, a mai spus preşedintele american, adăugând că „orice lipsă de discernământ cu privire la sarcina care ne aşteaptă nu ar face decât să-l ajute pe Trump”. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.