VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/Noi percheziții în dosarul coruperii alegătorilor din Găgăuzia. CNA: Candidatul ”Șor”, finanțat de o grupare criminală

Cu doar o zi înaintea scrutinului pentru funcția de bașkan al Găgăuziei, procurorii anticorupție și ofițerii CNA au descins la staff-ul electoral al candidatului Partidului ”Șor”, Evghenia Guțul, și în alte locații. Potrivit CNA, au avut loc 11 percheziții, inclusiv la domiciliile și în automobilele persoanelor implicate în alegeri.

Potrivit Inspectoratului Național de Investigații, au fost autorizate 11 percheziţii la domiciliile și automobilele a opt persoane, care au avut loc în Chișinău, Vulcănești, Cimișlia și Comrat.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, au fost depistate şi ridicate documente şi bunuri ce prezintă interes pentru cauza penală: telefoane mobile, înscrisuri de ciornă, liste cu date de contact ale unor persoane, stick-uri de memorie, sume de bani. Toate persoanele sunt cercetate în stare de libertate.

Potrivit materialelor acumulate, s-a constatat că din luna martie, candidatul Partidului ”Șor”, precum și grupul său de inițiativă, ar fi acceptat mijloace financiare din partea unui grup criminal organizat, care ar fi fost și sunt utilizate pentru remunerarea ilicită a activiștilor implicați în campania electorală de alegere a bașkanului Găgăuziei, precum și pentru determinarea alegătorilor să voteze pentru candidatul formațiunii. Din probatoriul administrat, s-a stabilit că pentru determinarea unui număr de 30 de alegători de a vota candidatura partidului ȘOR, fiecare activist era remunerat cu 15 000 lei. Poliția Națională a publicat și un video care ar demonstra cum activiștii formațiunii ofereau sumele de bani.

Partidul ”Șor” a venit deja cu o reacție și susține că descinderile reprezintă o nouă acțiune ilegală prin care se încearcă să fie puse presiuni pe candidatul formațiunii. Partidul susține că, în cadrul campaniei, a acționat conform legislației electorale locale și că toate fondurile utilizate în campanie au fost declarate.

Amintim, primele percheziții în dosarul coruperii alegătorilor au avut loc în data de 7 mai. Atunci, polițiștii și procurorii au făcut publice mai multe interceptări care ar demonstra faptul că mai mulți alegători ar fi fost plătiți pentru a susține și a promova candidatul Partidului ”Șor”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.