VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

AUDIO/Maria Munteanu: Asistenții medicali de astăzi diferă de cei de altădată, sunt pregătiți la un alt nivel

Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali este marcată, în întreaga lume, anual la data de 12 mai. Maria Munteanu, vicepreședinta Asociației de Nursing din Republica Moldova, a spus sâmbătă, 13 mai, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, că asistenții medicali de astăzi diferă de asistenții medicali de altădată. Ei sunt pregătiți la un alt nivel, pot sa ia decizii, pot să coordoneze diferite echipe de îngrijire.

„Așteptarea mea cea mai mare este să avem asistenți medicali bine pregătiți, care să presteze servicii medicale de înaltă calitate și să fie apreciați la justa lor valoare. Asistentul medical trebuie să obțină acel loc care este bine meritat în sistemul medical”, a declarat Maria Muntenu. 

Vicepreședinta Asociației de Nursing din Republica Moldova a mai spus că profesia de asistent medical este una nobilă, că persoanele care practică această meserie au un suflet foarte mare, sunt persoane care tind spre rolul de salvator, sunt persoane care au o chemare. 

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.