VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În Bulgaria au loc proteste sub lozinca #GAZwithme

La sfârșitul săptămânii trecute, pe 8 august, în Bulgaria a luat amploare un valul de nemulțumire și este îndreptat împotriva președintelui Rumen Radev și a guvernului interimar, numit de acesta în legătură cu livrările de gaze către Bulgaria și potențiala revenire la dependența de Gazprom, transmite Mediapool.

„Noi refuzăm să fim dependenți de Gazprom și să finanțăm războiul nerușinat al lui Putin!”, susțin manifestanții.

Protestatarii cer emiterea imediată a Actului 16 pentru interconectarea cu Grecia.

„Nu vom permite să fim sub sclavia rusă încă o iarnă! Pentru prima dată în acest an, am simțit Bulgaria ca parte integrantă a UE și a NATO, iar președintele vrea să ne ia asta. Nu vom permite! #GAZwithme!”, se mai arată în apelul protestatarilor.

La sfarsitul lunii iunie, Sofia i-a declarat pe 70 de diplomati rusi „persona non grata”, acuznd Moscova că se amestecă în treburile interne ale Bulgariei. În replică, Rusia a numit Bulgaria un stat „activ neprietenos”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.