VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Canicula provoacă incendii de vegetație în vestul Europei

Vestul Europei este cuprins de incendii. Specialiștii europeni afirmă că 47% din teritoriul Uniunii Europene este sub avertizare de secetă.

În afară de Grecia, noi incendii de vegetație sunt și în partea de vest a continentului european, ele fiind cauzate de temperaturile destul de ridicate. Cele mai afectate sunt Franța, Portugalia, Marea Britanie și parțial Spania.

În Franța, un nou val de căldură a provocat o secetă record și a declanșat numeroase incendii de vegetație. Experții spun că de vină pentru aceste dezastre sunt schimbările climatice. Șase state europene o ajută pe Franța în lupta cu focul. În sud-vestul țării, au fost evacuați peste 10 mii de locuitori.

În Portugalia, în Parcul Natural „Serra da Estrela”, care este inclus în patrimoniul mondial UNESCO, acum o săptămână a izbucnit un incendiu și a distrus aproximativ 10 mii de hectare de vegetație. Focul a mistuit 10% din suprafața acestei rezervații.

Patru incendii forestiere au cuprins nord-vestul Spaniei, la doar o lună după ce această țară s-a confruntat cu unul dintre cele mai grave valuri de incendii din istoria sa. De la începutul verii incendiile au devastat mai mult de 22 de mii de hectare de pădure.

Valul de căldură n-a ocolit-o nici pe Marea Britanie. Biroul de Meteorologie Britanic a transmis avertismente de cod roșu de caniculă, care vor rămâne în vigoare până la începutul săptămânii viitoare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.