VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Costurile pentru lichidarea consecințelor intemperiei din 9 august, se ridică la 20 de milioane de lei. Anunțul făcut de Ceban

Primarul General, Ion Ceban, a anunțat vineri, 12 august, în cadrul unui briefing de presă, că pentru lichidarea consecințelor averselor puternice din 9 august este nevoie de 20 de milioane de lei.

Potrivit primarului, la această etapă, pentru instituțiile din sfera educației, unde în zeci de unități au fost deteriorate acoperișurile, geamurile, pavilioanele, au fost doborâți arbori, pagubele estimate sunt de 12,5 milioane de lei.

La capitolul instituții sociale: AMT-uri de la Râșcani și Ciocana, dar și instituții din domeniul protecției copilului și culturii, pagubele evaluate sunt de 2,5-3 milioane.  Circa 4,5 milioane de lei sunt necesari pentru reparații la acoperișuri și subsoluri, dar evaluările continuă.

Primarul a precizat că miercuri, 17 august, va fi convocată ședința Consiliului Municipal Chișinău, pentru a aproba completarea Fondului de Rezervă al Chișinăului cu surse financiare necesare pentru înlăturarea consecințelor averselor.

Municipalitatea va solicita Guvernului compensarea cheltuielilor pentru pagubele produse în cadrul instituțiilor din domeniul educației.

Pe parcursul zilei de joi, au fost mobilizate în teren pentru lichidarea consecințelor ploii torențiale, preponderent în sectoarele Râșcani și Ciocana, 1512 de persoane de la toate regiile și de la preturi și 156 de unități de tehnică. Vineri în teritoriu au ieșit și mai multe persoane. Obiectivul municipalității este ca până miercuri-joi să se finalizeze cu salubrizarea teritoriilor afectate.

Pentru a urgenta lucrările, Primăria a contractat și servicii de la agenții economici privați, iar vineri au fost anunțate contractări suplimentare (pentru defrișări, intervenții, evacuare). Totodată, unii agenți economici și-au exprimat disponibilitatea de a reabilita parțial infrastructura la instituțiile educaționale afectate de ploi.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.