VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În atenția persoanelor care vor să vămuiască mașinile cu 70% reducere

Persoanele fizice au solicitat, în perioada 1 iulie – 22 octombrie curent, plasarea în regim vamal de import a 3 539 de mijloace de transport cu termenul de exploatare de 7 ani, cu aplicarea scutirii de 70% reducere.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova informează că, în aceeași perioadă, la cererea persoanelor fizice care au introdus mijloace de transport în regim vamal de admitere temporară și au fost distruse sau vândute la piese, au fost vămuite 515 mijloace de transport, cu achitarea plății unice de 15000 de lei pentru fiecare mijloc de transport, cu eliberarea formularului tipizat TV-14.

Serviciul Vamal amintește că, în regiunea Sud a țării sunt 14 posturi vamale, în regiunea Centru sunt 24 posturi vamale, și în regiunea Nord sunt 5 posturi vamale, unde persoanele fizice se pot apropia cu mijlocul de transport și actele de rigoare, și să solicite vămuirea cu aplicarea scutirii de 70 % reducere.

Pentru evitarea situațiilor când un post vamal este suprasolicitat, iar în altele nu sunt persoane, solicităm ca persoanele să se apropie la posturile vamale din proximitate. Lista detaliată a posturilor poate fi consultată AICI.

Începând cu 1 ianuarie 2024, va intra în vigoare noul Cod Vamal, iar una din prevederile acestuia este limitarea aflării pe teritoriul R. Moldova până la 180 de zile pe parcursul unui an a mijloacelor de transport care au plăcuțe cu număr de înmatriculare pe teritoriul altui stat.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.