VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean, discuție cu reprezentanții ENEMO: Instituțiile statului nu vor permite finanțări ilegale a partidelor și a campaniilor electorale

„Este esențial ca acum, în procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană, să ne asigurăm că legea este respectată nu doar în ziua alegerilor, dar în întreaga perioadă electorală. Instituțiile statului nu vor permite finanțări ilegale a partidelor și a campaniilor electorale”. Declarații în acest sens au fost făcute de premierul Dorin Recean în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO), aflați în misiune de monitorizare a scrutinului din data de 5 noiembrie. 

Șeful Executivului a subliniat că Guvernul a susținut un șir de modificări legislative pentru asigurarea unui proces electoral liber, corect și transparent.

Totodată, Dorin Recean a subliniat că R. Moldova contează pe recomandările observatorilor din cadrul ENEMO în procesul electoral.

Reprezentanții ENEMO au menționat că misiunea va oferi expertiza necesară pentru îmbunătățirea transparenței procesului electoral. Totodată, urmează să fie evaluată integritatea și compatibilitatea acestuia cu obligațiile internaționale ale Republicii Moldova, cu standardele pentru alegeri democratice, precum și cu cadrul legislativ intern.

Pentru monitorizarea scrutinului din 5 noiembrie, Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor a acreditat 4 membri ai echipei de bază și 4 observatori pe termen lung, ca parte a Misiunii sale Internaționale de Observare a Alegerilor (MIOA).

Pentru alegerile locale din 5 noiembrie, ENEMO a activat cea de-a 6-a misiune în Republica Moldova.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.