VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În apropierea Zilei Unirii Basarabiei cu România, 200 de alergători vor participa la un ultramaraton Chișinău-București

Aproximativ 200 de alergători din Republica Moldova și România vor participa la un ultramaraton între Chișinău și București și vor parcurge o distanță de 478 de kilometri.

Evenimentul, organizat de o asociație sportivă de la Chișinău, în parteneriat cu Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport din România, va avea loc în zilele de 22, 23 și 24 martie.

Cursa va include mai multe etape, atât diurne, cât și nocturne, cu distanțe cuprinse între 7 și 15 km. Startul va fi dat la Chișinău, pe data de 22 martie, ora 9:00, în Piața Marii Adunări Naționale, competiția urmând să se încheie pe 24 martie, la București.

„Startul și finișul au fost stabilite în proximitatea a două puncte emblematice: Arcul de Triumf din Chișinău și cel din București, repere istorice și culturale ce constituie, totodată, simboluri ale unității și solidarității. Este pentru prima dată când cele două țări vor organiza o cursă în regim transfrontalier”, susține Sergiu Gurin, secretar de stat la Ministerului Educației și Cercetării.

Traseul urmează să fie parcurs în 52 de ore și va trece prin Chișinău, Găgăuzia și 4 raioane din Republica Moldova (Ialoveni, Cimișlia, Taraclia și Cahul), 5 județe din România (Galați, Brăila, Buzău, Ialomița și Ilfov), precum și prin București.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.