VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Stoltenberg: Putin nu renunță la obiectivele sale de război, chiar dacă înregistrează pierderi semnificative

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat azi că președintele rus Vladimir Putin „nu a renunțat la obiectivele sale de război”, în pofida „pierderilor semnificative” suferite pe câmpul de luptă, și a avertizat că Ucraina „rămâne fără muniție”, informează EFE, citată de Agerpres.

„Situația pe câmpul de luptă rămâne foarte dificilă. Ucraina se confruntă cu o criză de muniție, de aceea are nevoie de și mai mult sprijin și are nevoie de el acum”, a afirmat Stoltenberg în timpul unei conferințe de presă după întâlnirea cu premierul sloven Robert Golob.

Secretarul general a afirmat de asemenea că, la summitul NATO din iulie de la Washington, ţările membre vor adopta „noi măsuri” pentru a furniza mai multe resurse pentru planurile de apărare ale Alianţei Nord-Atlantice, precum şi pentru a consolida sprijinul pentru Ucraina şi a-şi intensifice parteneriatele în întreaga lume.

”Înțeleg că este dificil să se găsească mai mulţi bani pentru apărare, deoarece există multe alte necesități în educație, infrastructură, sănătate și în multe alte domenii (…), dar trebuie să fim capabili să creștem cheltuielile pentru apărare atunci când tensiunile sporesc”, a adăugat șeful NATO.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.