VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Curtea de Conturi are un nou șef. Marian Lupu a fost înlocuit de colega sa Tatiana Șevciuc

Tatiana Șevciuc este noua președintă a Curții de Conturi. Aceasta îl va înlocui pe Marian Lupu, care a deținut funcția timp de cinci ani. Proiectul privind numirea unui nou conducător al instituției a fost votat azi de 69 de deputați. Potrivit procedurii, Tatiana Șevciuc a depus jurământul în fața Parlamentului.

Candidatura Tatianei Șevciuc a fost selectată în urma organizării unui concurs public. În total, la concurs au fost depuse trei dosare, însă unul era incomplet. Respectiv, la proba interviului au fost admise două persoane, iar Tatiana Șevciuc a obținut cel mai mare punctaj.

Tatiana Șevciuc este doctor în economie și deține o vastă experiență în domeniul de finanțe publice. În anul 2022, aceasta a fost numită de Parlament în calitate de membru al Curții de Conturi.

Totodată, se constată încetarea mandatului de președinte al Curții de Conturi al lui Marian Lupu, ca urmare a expirării termenului pentru care a fost numit de Parlament.

Potrivit legislației, președintele Curții de Conturi este numit în funcție de Parlament, pe un termen de 5 ani, cu votul majorității deputaților aleși. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.