VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În 21 mai, la Bruxelles va avea loc cea de-a opta reuniune a Consiliului de Asociere R. Moldova – UE

Cea de-a opta reuniune a Consiliului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană va avea loc la Bruxelles, marți, 21 mai. Anunțul a fost făcut de Biroul pentru Integrare Europeană. Delegația de la Chișinău va fi condusă de Dorin Recean și vicepremierul Cristina Gherasimov.

La reuniune vor participa și șeful diplomației UE, Josep Borell, și comisarului european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi.

Agenda reuniunii prevede discuții despre dialogul politic și reforme, justiția, libertatea și securitatea, colaborarea și convergența în domeniul politicii externe şi de securitate, precum și cooperarea economică și sectorială, în prim-plan fiind domeniul energetic și cel al comerțului.

 Totodată, în cadrul Consiliului de Asociere, vor fi semnate două documente importante pentru țara noastră: Parteneriatul în domeniul de Securitate și Apărare RM-UE și Acordul privind participarea Republicii Moldova în Programul pentru Ocupare și Inovații Sociale, care va permite accesarea de fonduri pentru implementarea politicilor sociale.

Precedenta ședință a Consiliului de Asociere cu UE a avut loc în februarie 2023.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.