VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În 2023, CNAM a transferat 13,6 mld. de lei pentru serviciile medicale și farmaceutice prestate populației

În 2023, din fondurile de asigurări medicale au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de aproximativ 13,8 miliarde de lei, dintre care 13,6 miliarde au fost transferate prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice. Suma virată în acest sens a fost cu 1,8 miliarde mai mare faţă de anul 2022.

În total, anul trecut, Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat venituri de aproximativ 14,6 miliarde de lei, în creştere cu peste 15% în comparaţie cu cele înregistrate în 2022.

Principala sursă de venituri a fost reprezentată de contribuţiile procentuale din salariu şi din alte recompense, în volum de aproape 7,3 miliarde de lei, după care urmează transferurile din bugetul de stat, cu circa 6,8 miliarde. Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au depășit 200 de milioane de lei, în creștere cu aproape 70 de milioane de lei comparativ cu anul precedent.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au fost de peste 208 milioane de lei, cu aproape 14 milioane mai mult faţă de suma înregistrată în anul precedent.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.