VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu, discuții despre parcursul spre UE cu oficiali ai Comisiei Europene

Prioritățile Parlamentului și progresele Republicii Moldova pe calea aderării la Uniunea Europeană au fost subiectele discutate de șeful legislativului, Igor Grosu, cu directorul pentru Vecinătatea Estică și Consolidare Instituțională al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea a Comisiei Europene, Adrienn Kiraly.

În cadrul întrevederii, președintele Parlamentului a menționat că R. Moldova este în plin proces de a îndeplini cele trei condiționalități pentru aderare la UE: reforma justiției, lupta împotriva corupției și deoligarhizarea. Discuția s-a referit și la proiectul de lege privind pilotarea votului prin corespondență în Canada și SUA, precum și rolul mass-mediei în acest proces electoral.

Un alt subiect abordat de oficiali a fost organizarea referendumului republican de aderare la Uniunea Europeană din această toamnă.

„Parlamentul are un rol important și, ieri, a fost făcut un prim pas în acest proces. În următoarele luni, misiunea noastră este să mergem să vorbim cu oamenii despre beneficiile integrării europene”, a subliniat Igor Grosu.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.