VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Igor Grosu despre panglica bicoloră: O invenție a propagandei de la Kremlin și un simbol al ororilor războiului purtat în Ucraina

Panglica bicoloră negru-oranj, cunoscută și ca „Panglica Sfântului Gheorghe” nu are nimic comun cu al Doilea Război Mondial, este o invenție a propagandei de la Kremlin. Opinia îi aparține președintelui Parlamentului, Igor Grosu și a fost exprimată în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Șeful Legislativului consideră că panglica bicoloră este un simbol al agresiunii și al ororilor războiului pe care îl duce Federația Rusă în Ucraina.

„Acea panglică bicoloră, care - atenție! - nu are nimic comun cu al Doilea Război Mondial, absolut nimic nu are comun, este o invenție a propagandei de la Kremlin. Dacă cineva vrea să celebreze victoria unei armate asupra altei armate, culoarea sub care s-a obținut această victorie nu a fost doar a acestei armate, că a fost o coaliție internațională, a fost culoarea roșie, a drapelului roșu, nicidecum această panglică bicoloră. Deci este o invenție a propagandei de la Kremlin plăsmuită, dacă nu greșesc, prin 2005-2007. În prima decadă a anilor 2000, propaganda de la Kremlin a inventat acest simbol, el a prins cumva și l-au rostogolit, desigur că au băgat bani buni. După mine, este un simbol al agresiunii și al ororilor războiului pe care îl duce Federația Rusă în Ucraina. Sub acest însemn, armata rusă, mercenarii ruși, tot felul de criminali, pușcăriașii din Rusia omoară civili, omoară militari în Ucraina, deci este un simbol al agresiunii și Inspectoratul General de Poliție a ieșit și a anunțat foarte clar că cei care vor purta însemne ale agresiunii și ale ororilor războiului care se întâmplă în proximitatea noastră trebuie să-și asume consecințele de rigoare”, a spus Igor Grosu.

Igor Grosu susține că decizia Curții Constituționale privind purtarea panglicii negru-oranj mai mult a bulversat cetățenii. Președintele Parlamentului declară că oamenii trebuie să înțeleagă că aceste simboluri care promovează războiul sunt interzise iar cei care le vor purta, vor fi amendați.

„Curtea Constituțională mai mult a încurcat lumea decât a ajutat, după mine, să nu se supere Înalta Curte, dar mai mult a bulversat lumea decât a ajutat-o, că după aceea a ieșit și a spus că ele rămân așa cum sunt că doar în nu știu ce situații acolo, gen dacă are loc într-un film. Deci, juriștii și Ministerul de Interne, și Inspectoratul General de Poliție au ieșit și au spus foarte clar că cei care vor purta aceste însemne vor suporta consecințele”, a precizat Igor Grosu. 

În cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu a declarat că purtarea panglicii bicolore este interzisă, iar persoanele care nu vor respecta legea, vor fi sancționate contravențional.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.