VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ CC declară inadmisibilă sesizarea Partidului „ȘOR” cu privire la mandatul de deputat a lui Ilan Șor

Curtea Constituțională (CC) a respins ca fiind inadmisibilă sesizarea deputaților partidului ȘOR, prin care aceștia au contestat decizia Parlamentului din 27 aprilie cu privire la mandatul de deputat a lui Ilan Șor și au solicitat controlul constituționalității hotărârii Parlamentului privind declararea vacanței unui mandat de deputat.

„Se declară inadmisibila sesizarea depusă de Reghina Apostolova, Marina Tauber, Denis Ulanov, Vadim Fotescu și Petru Jardan, deputați în Parlamentul Republicii Moldova, referitoare la verificarea constituționalității Hotărârii Parlamentului nr. 92 din 27 aprilie 2023 privind declararea vacanței unui mandat de deputat în Parlament”, se arată în decizia Curții Constituționale.

Hotărârea CC:

Partidul Politic „ȘOR” a contestat la 3 mai, la Curtea Constituțională încetarea mandatului de deputat al fugarului Ilan Șor. Reprezentanții formațiunii consideră ilegală și abuzivă decizia din 27 aprilie a Parlamentului prin care Ilan Șor a fost lăsat fără mandatul de deputat și cer Înaltei Curți să o suspende. Detalii aici 

Reprezentanții Partidului „Șor” au mai solicitat Curții să nu valideze următorul deputat de pe lista formațiunii, până la examinarea sesizării.

Pe 27 aprilie, majoritatea parlamentară a PAS a decis să-l lipsească pe Ilan Șor de mandatul de deputat. La baza acesteia, a stat hotărârea Curții de Apel Chișinău, prin care Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de detenție, în dosarul „frauda bancară”. Detalii aici

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.