VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Franța anunță un plan de 2,2 miliarde de lei prin care să încurajeze folosirea bicicletelor, în detrimentul mașinilor

Guvernul francez va aloca 2,2 miliarde de euro până în 2027 pentru a îmbunătăți infrastructura pentru biciclete. Scopul este dublarea rețelei de piste, iar pentru acest lucru va cheltui 250 de milioane de euro pe an pentru construcția de noi piste. Restul bugetului va fi direcționat către alte măsuri, iar aproximativ 500 de milioane de euro vor fi alocate subvențiilor pentru cumpărarea de biciclete, inclusiv second-hand, transmite Reuters.

În prezent, rețeau de piste pentru biciclete are o lungime de 50 de mii de kilometri, iar ținta este ca aceasta să fie extinsă la 80 de mii de kilometri în 2027 și să ajungă la 100 de mii de kilometri în 2030. Conform ministrul Transporturilor, prioritatea vor avea orașele mai mici și zonele rurale, deoarece marile orașe au primit deja finanțări substanțiale de la stat pentru extinderea rețelei de piste.

De asemenea, autoritățile franceze vor aloca pentru pentru a crea parcări pentru biciclete în gări și orașe, pentru sisteme antifurt, și va oferi instruire pentru toți copiii de școală primară.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.