VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

FOTO/ Atenție la ce cumpărați: Porumb pentru popcorn plin cu pesticide, retras din vânzare

Într-un lot porumb destinat destinat pentru producerea floricelelor din porumb, au fost depistată prezența reziduului de pesticid Chlorpirifos, precum și alte neconformități: neasigurarea trasabilității și prelungirea termenului de valabilitate la reambalarea produsului.

Într-un comunicat remis presei, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor avertizează consumatorii că porumbul reprezintă un risc pentru sănătatea consumatorilor.

Produsul a fost importat în Republica Moldova de către agentul economic SRL ”SADRO-URSU”, mun. Chișinău, str. Uzinelor 188. Aceste boabe de porumb au fost preambalate în ambalaje cu cantități de 100g, 200g, 300g, 450g. Astfel producătorul produselor menționate: SRL ”SADRO-URSU”, recheamă de la distribuitori toate loturile boabe de porumb fabricate și expuse spre comercializare”, subliniază ANSA.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție la numărul de telefon: 0(22) 29 26 16; Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.