VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Igor Grosu: Curtea Constituțională are toate argumentele pentru a se expune asupra neconstituționalității Partidului Șor

Curtea Constituțională are toate argumentele pe masă pentru a se expune asupra neconstituționalității Partidului politic Șor. O spune președintele Parlamentului, Igor Grosu, care îndeamnă populația să facă presiune publică pe instituția procuraturii și pe magistrații Curții Constituționale pentru o finalitate în privința dosarului finanțării ilegale și în privința scoaterii în afara legii a Partidului politic Șor.

Igor Grosu califică protestele organizate de Partidul Șor drept acțiuni de destabilizare a situației din țară, orchestrate de serviciile secrete ruse și de politicieni certați cu legea, notează IPN. În ultimele zile, membrii și simpatizanții Partidului politic Șor cer insistent autorităților achitarea integrală a facturilor pentru lunile de iarnă. În timpul acțiunilor de protest, manifestanții au blocat circulația pe străzi din municipiul Chișinău sau pe traseele naționale. Președintele Parlamentului spune că toți cei care participă la perturbarea circulației vor fi sancționați conform legii.

„Nu e vorba de un protest autentic. Sunt proteste plătite din exterior, organizate de o grupare criminală. Poliția își face treaba. Documentează fiecare încălcare. Cei care sunt vinovați trebuie să știe că vor fi sancționați și vor suporta consecințele pentru blocarea arterelor naționale. Asistăm la un atac hibrid din partea unei alianțe a bandiților și Federației Ruse. Serviciile secrete ruse împreună cu corupții și bandiții din Republica Moldova au bătut palma și încearcă să destabilizeze situația din țară”, a spus Igor Grosu la un post TV.

Președintele Parlamentului spune că există două instituții care pot pune capăt acestor fărădelegi, fiind vorba de procuratură și Curtea Constituțională. Igor Grosu spune că experții Comisiei de la Veneția au lăsat la discreția Curții Constituționale de la Chișinău posibilitatea scoaterii în afara legii a Partidului politic Șor, iar magistrații Curții urmează să se expună în scurt timp în privința constituționalității formațiunii conduse de Ilan Șor.

„Procuratura trebuie, în sfârșit, să înainteze acest dosar în instanță. Procurorii au adunat probe, presa de investigație a adunat probe, toată lumea știe că sunt bandiți. Să trimită odată acest dosar în instanță că nu are cine să-l trimită decât Procuratura. În plus, așteptăm cu toții decizia Curții Constituționale, sperăm că membrii Curții urmăresc ce se întâmplă în societate, să se pronunțe pe sesizarea Guvernului privind scoaterea în afara legii a acestui partid care nu este partid, ci grupare criminală organizată. De la preluarea și rebotezarea acestui partid, n-au făcut nimic altceva decât să încalce deliberat tot ce se putea încălca. Îi îndemn pe toți să facem această presiune publică, în sensul pozitiv al cuvântului, pe instituții, ca să existe o finalitate. La Curtea Constituțională toate argumentele sunt pe masă”, a mai spus președintele Parlamentului.

Pentru astăzi, 16 martie, ora 11.00, Mișcarea Pentru Popor, în cadrul căreia Partidul Șor este cel mai activ participant, organizează o nouă acțiune de protest în fața Parlamentului. Participanții la protest cer deputaților modificarea legislației, astfel încât statul să achite integral facturile cetățenilor pentru lunile de iarnă.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.