VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Alexandr Nesterovschi părăsește echipa socialiștilor. Reacția PSRM

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Alexandr Nesterovschi, a anunțat că părăsește echipa socialiștilor și trece la „Mișcarea pentru Popor” condusă de Partidul Șor. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) susține că deputatul Alexandr Nesterovschi ar fi fost presat să părăsească fracțiunea. Socialiștii cer organelor de drept să ancheteze acest caz de „corupere politică”, iar lui Nesterovschi - să depună mandatul de deputat.

Acesta spune că la proteste PSRM trebuia să fie liderul luptei împotriva guvernării PAS.

„Ideologia socialiștilor vizează protejarea intereselor poporului și construirea unei societăți juste, iar PSRM ar fi trebuit să devină liderul acestei lupte. Dar acest lucru nu s-a întâmplat”, scrie Nesterovschi pe pagina sa de Facebook.

Deputatul anunță că se retrage din PSRM și din fracțiunea parlamentară și devine deputat independent. Totodată, deputatul declară că manifestă susținerea pentru protestele declanșate de Partidul Șor împotriva guvernării. Mai mult, Nesterovschi anunță că va participa activ la manifestațiile organizate de Partidul Șor.

„Prin urmare, am luat decizia de a mă retrage din rândurile PSRM și din fracțiunea parlamentară. Voi fi deputat independent în Parlament, dar, în același timp, de astăzi mă alătur „Mișcării pentru Popor”, fac parte din aceasta și mă alătur cererii acesteia ca Guvernul să plătească facturile pentru energie electrică, căldură și gaze pentru lunile de iarnă tuturor cetățenilor Republicii Moldova și voi participa activ și la mitingurile acestei mișcări”, a afirmat Nesterovshi.

În cadrul unei conferințe de presă, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că deputații sunt șantajați și influențați să părăsească fracțiunea.

„Au fost atacuri, dar noi am rezistat, am încercat să ținem echipa strânsă. Ne amintim cu doamna Alla Dolința a fost forțată să scrie cererea prin care își anunța plecarea din Parlament. Deputații sunt șantajați și influențați să părăsească fracțiunea. Pe parcursul ultimelor 8-9 luni au existat mai multe tentative de a corupe membrii fracțiunii. Ne pare rău că Nesterovschi nu a găsit curaj să vină și să expună echipei care a investit în el despre decizia sa. Nesterovschi este așteptat în echipă și ori revine și recunoaște că cererea nu a fost scrisă de el, ori să întoarcă mandatul în Parlament”, a declarat Vlad Batrâncea. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.