VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu cere mai multe informații de la instituțiile de drept în cazul lui Gorgan: Este un subiect de importanță națională

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a solicitat instituțiilor de drept să ofere mai multe detalii în cazul fostului șef al Marelui Stat Major, Igor Gorgan, suspectat de spionaj în favoarea Rusiei. În debutul ședinței plenare a Legislativului, speakerul a precizat că acest subiect este de importanță națională și cetățenii au dreptul să cunoască la ce etapă se află autoritățile.

„Solicitare către instituțiile de drept. Am urmărit cu toții informații despre un fost șef al Marelui Stat Major. Este un subiect de importanță națională. Rugămintea către instituțiile de drept implicate în investigări este să comunice mai mult și să explice la ce etapă sunt, pentru că este vorba despre securitatea statului. Înălțimea acestei funcții justifică interesul major al tuturor cetățenilor față de acest subiect, în special în contextul actual pe care îl trăim”, a precizat Igor Grosu, citat de deschide.md.

Precizăm că, potrivit jurnaliștilor The Insider, Igor Gorgan ar colabora cu Directoratul principal de spionaj al Federației Ruse (GRU). Jurnaliștii au obținut accesul la corespondența de Telegram a lui Gorgan cu curatorul său din GRU, colonelul Alexei Makarov, din care rezultă că primul raporta regulat despre situația politică internă din R. Moldova și transmitea informații despre vizitele reprezentanților Ministerului Apărării din Ucraina, care achiziționau echipamente și muniții militare pentru forțele lor armate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.