VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Boțan: 60% dintre primarii din R. Moldova sunt realeși și asta înseamnă că o bună parte dintre ei se bucură de încrederea cetățenilor

Director executiv al Asociației pentru Democrație Participativă (ADEPT), Igor Boțan, susține că 60% dintre primarii din R. Moldova sunt realeși pentru un nou mandat.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei, expertul a menționat că aceste cifre dovedesc că o bună parte dintre primari se bucură de încrederea cetățenilor.

„Dacă 60 la sută dintre primari se realeg, înseamnă că o bună parte dintre ei se bucură de încrederea cetățenilor. Eu știu că sunt primari care sunt respectați. Și sondajele de opinie arată că dintre instituțiile publice primăriile sunt cele mai respectate”, a explicat Boțan.

Totodată, directorul ADEPT a vorbit și despre finanțarea partidelor politice, dar și despre faptul că în campania electorală unii concurenți electorali fac abuz și încearcă să mituiască alegătorii.

„Această problemă persistă, e o problemă permanentă, pentru că eu am vizitat și alte state, inclusiv din Uniunea Europeană, unde problema finanțării de către partide a campaniilor electorale este una foarte acută. Este adevărat că reglementările acolo sunt foarte stricte și este adevărat că în aceste țări, precum Germania, Norvegia ș.a.m.d., gradul de responsabilitate al cetățenilor este mult mai înalt, din fericire pentru ei și din păcate pentru noi. Dar este cert că mișcarea în direcția bună, în direcția cuvenită persistă și sperăm că cu timpul vom ajunge la conștientizarea atât de către concurenții electorali, cât și de către cetățeni că un scrutin este despre idei, despre proiecte și nu despre, hai să spunem așa, cine pe cine mituiește ca să voteze într-un fel sau altul. Și aici noi știm că am avut o evoluție și evoluția asta e foarte tristă – de la „votez pentru orez” sau „votezi cu noi pentru oloi” am ajuns la mituirea mult mai „apăsată”, lucru care s-a manifestat și care, iată, este reflectat și în legislație, și în hotărârile Curții Constituționale”, a mai declarat Boțan.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.