VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova va participa la Programul Piața Unică a Uniunii Europene

Mediul de afaceri din țara noastră va avea acces la mai multe fonduri europene. Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au aprobat, în ședința de astăzi, raportul la proiectul de lege care prevede ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind participarea țării noastre la Programul Piața Unică.

Potrivit Legislativului, programul Piața Unică reunește activități inițiate în cadrul altor programe europene anterioare. Respectiv, prin implementarea acestuia, va fi oferit un cadru de finanțare mai coerent pentru a sprijini o serie de obiective-cheie.

Mai exact, Programul Piața Unică se focusează pe asigurarea securității alimentare, protecția consumatorului și susținerea întreprinderilor mici și mijlocii.

Un alt obiectiv al Programului este elaborarea și difuzarea statisticilor europene de înaltă calitate. Astfel, politicile UE vor putea fi monitorizate și evaluate, iar cetățenii, autoritățile, mediul de afaceri și factorii de decizie vor putea să participe activ la procesul democratic și să ia decizii în cunoștință de cauză.

Ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană va fi propusă spre examinare în plenul Parlamentului.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.