VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul, răspuns la acuzațiile lui Ion Ceban: Este esențial ca politicienii să recunoască greșelile și să nu dezinformeze opinia publică

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a venit cu o reacție la acuzațiile recente ale primarului general, Ion Ceban, în adresa autorităților centrale.

În primul rând, sunt nevoit să constat că toate calificativele disprețuitoare din partea primarului în adresa cetățenilor care-și exprimă nemulțumirea în legătură cu modul de gestionare ineficientă a intemperiei deteriorează relația dintre administrația locală și cetățeni. Menținerea unui ton respectuos față de toți participanții la discuția publică este crucială pentru consolidarea încrederii cetățenilor. Fie că vorbim de autorități locale sau centrale”, a comentat Vodă.

Totodată, reprezentantul Guvernului subliniază că Primăria Chișinău nu a solicitat ajutor din partea autorităților statului.

În lipsa unor solicitări formale de ajutor din partea Primăriei Chișinău, polițiștii, salvatorii, carabinierii, medicii și alți angajați ai statului au ajutat toți cetățenii care s-au aflat în dificultate pe întreg teritoriul țării, inclusiv la Chișinău. Despre aceasta primarul general poate afla în comunicarea publică transparentă și desfășurată a autorităților centrale de la constituirea Centrului de dirijare a situațiilor excepționale. Este esențial spre binele comunității, ca politicienii să recunoască greșelile, să nu dezinformeze opinia publică și să nu să se plaseze în centrul atenției în perioade de criză”, a mai declarat Daniel Vodă.

Menționăm că primarul Capitalei s-a arătat indignat de faptul că mai multe persoane, inclusiv unii politicieni, au criticat activitatea autorităților municipale în contextul ninsorilor din ultimele zile.

Am văzut tot felul de „prostălani” care comentează în spațiul public diferite lucruri și îndrugă verzi și uscate, începând de la foști primari și alți experți care joacă cărți lângă sobă. Angajații și muncitorii subdiviziunilor noastre sunt și ei oameni care lucrează în ture și se face maximum posibil, inclusiv cu cei din domeniul privat. În general, nu știu de ce avem nevoie de armată, cu cheltuieli de 35 de milioane pentru tot felul de zone pe la Băcioi, dacă nu am văzut niciun lucrător din armată implicat în acțiuni de deszăpezire. Apropo, „țipălăii” de la PAS vin în fața Primăriei, să le dați câte o lopată și instrucțiuni cum se ține o lopată în mână”, a scris Ceban.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.