VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul își consolidează acțiunile pentru atenuarea crizei energetice

Noi prevederi și programe guvernamentale au fost incluse în Planul național de acțiuni pentru atenuarea crizei energetice. Documentul strategic a fost completat cu noul mecanism de acordare a compensațiilor pentru căldură, astfel încât sprijinul din Fondul pentru Reducerea Vulnerabilității Energetice să fie direcționat către consumatorii cei mai afectați de creșterea prețurilor.

De asemenea, în plan au fost incluse Programele EcoVoucher si Casa verde, finanțate în anul 2023 de Uniunea Europeană și pilotate de PNUD Moldova prin intermediul Programului „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”. Acestea prevăd înlocuirea echipamentelor electrocasnice cu altele noi, eficiente energetic și instalarea sistemelor fotovoltaice și investiții în măsuri de eficiență energetică în gospodăriile casnice, la această etapă în 250 de case de copii de tip familial.

O alta componentă inclusa în plan prevede, obligarea companiilor din domeniul gazelor naturale să asigure stocurile de gaze pentru sezonul de încălzire 2023-2024. În conformitate cu acest Regulamentul Uniunii Europene, transpus în legislația națională, stocurile de gaze naturale la data de 1 noiembrie 2023 vor trebui să fie la un volum corespunzător de 15% din consumul anual de gaze.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.