VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Defibrilatoare moderne, procurate cu suportul UE, repartizate în mai multe spitale din țară

Patruzeci și cinci de instituții medicale din R. Moldova vor primi defibrilatoare moderne cu suportul financiar al Uniunii Europene, guvernelor Germaniei și Elveției. Astfel, 34 de spitale raionale, șapte instituții republicane și patru municipale vor primi defibrilatoare moderne.

Evenimentul de transmitere oficială a dispozitivelor medicale a avut loc la 18 octombrie la Spitalul Raional Orhei, instituția care a beneficiat de două defibrilatoare, informează Ministerul Sănătății.

Cu ajutorul dispozitivelor personalului medical va putea interveni, într-un timp scurt, în situațiile critice, atunci când pacienții se află în stop cardiac sau fibrilație ventriculară, și salva viața acestora.

Defibrilatoarele ajută la restabilirea ritmului cardiac și funcționarea normală a inimii prin emiterea unui impuls electric asupra cordului. De asemenea, potrivit specialiștilor. aceste dispozitive permit efectuarea electrocardiografiei, dar și monitorizarea parametrilor fiziologici, precum saturația de oxigen în sânge, tensiunea arterială, în special după resuscitarea cardiacă.

Costul echipamentelor constituie 404 089 mii de dolari, precizează ministerul Sănătății.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.